Verdens tigere er stadig under hardt press, men på vei tilbake flere steder. Et nytt prosjekt skal forhindre at tigernes skog i Myanmar blir omgjort til gummiplantasjer.

Verdens Beste Nyheter

Verdens Beste Nyheter er en informasjonskampanje som jobber med å fremme positive fremskritt og gjennom dette skape engasjement for internasjonale utviklingsspørsmål.

Gode nyheter på Facebook og Twitter

Få gode nyheder på din facebookFå gode nyheder twitter

Kjappe nyheter

Briller til alle i Rwanda

Rwanda har gjennomført en synstest i hele landet, hvor alle med synsproblemer nå har fått tilbudt billige briller. Bedre syn hjelper fattige med jobb og inntekt.

El-tog baner vei til hav og handel

Etiopia har laget en 756 kilometer lang elektrisk jernbane, som skal gi landet bedre tilgang til havet. Tidligere tok turen to døgn i lastebil, nå tar den 12 timer.

Regnskogen skal brukes skånsomt

Papua New Guinea har opprettet et beskyttet område med 3600 km2 regnskog. De 21.000 menneskene som bor i området får lov til å bruke skogen på en bærekraftig måte.

I slutten av januar signerte Liberias avtroppende president et viktig dokument. Kjønnslemlestelse av unge jenter ble dermed forbudt i det vestafrikanske landet – men bare det kommende året. Hvordan kartlegger man hvor helsebehovene er størst? Forskere ved Universitetet i Oslo har utviklet DHIS2, som registrerer og kartlegger helseinformasjon. Systemet brukes i 47 land, på nasjonalt nivå i 30 av dem.

Nyheter

Organisasjoner

Næringsliv