18. september 2017

Verdens Beste frivillige

Torsdag 21. september deles 120.000 eksemplarer av Verdens Beste Nyheter ut i hele Norge. «Rekordstor oppslutning av frivillige!» jubler lederne av organisasjonene Spire, SAIH og Changemaker.

Lederne Anna Karlsson (f.v. Spire), Beathe Øgård (SAIH) og Tuva Widskjold (Changemaker) har store forventninger til årets utdeling 21. september. Foto: Kristin Marie Skaar

Lederne Anna Karlsson (f.v. Spire), Beathe Øgård (SAIH) og Tuva Widskjold (Changemaker) har store forventninger til årets utdeling 21. september. Foto: Kristin Marie Skaar

Talsperson for Verdens Beste Nyheter, Beathe Øgård, er storfornøyd med engasjementet fra de frivillige: -Det har vært en rekordstor oppslutning av frivillige som ønsker å dele ut Verdens Beste Nyheter i år. Dette viser at det er et behov for Verdens Beste Nyheter og at mange ønsker å dele de gode nyhetene om det som skjer i verden.

Avisen skal deles ut av over 400 frivillige i over 40 byer i hele Norge – til og med på Svalbard kan man sikre seg en avis. Trondheim er en av byene hvor det har vært stor interesse for å være med på utdelingen av Verdens Beste Nyheter.  Leder for Verdens Beste Nyheter komiteen i Trondheim, Hedda Savosnick, er en av ildsjelene som har vært med på rekrutteringen av frivillige i Trondheim. Foreløpig har 37 personer meldt seg til å delta på kampanjedagen, og de har gjennomført flere informasjonsmøter for  -Det har gått fint å få med oss flere på utdelingen, og vi tror en del begynner å kjenne igjen Verdens Beste Nyheter-navnet fra tidligere år. Vi har rekruttert frivillige på SAIH sitt infomøte og på et eget infomøte på Dragvoll, svarer Savosnick.

Det liten tvil om at dette er tematikk som engasjerer, og Savosnick har gjort opp noen tanker om hvorfor det er slik. -Vi tror at enkelte kan sitte med en følelse av at «Noen steder har folk det kjipt, og det er lite verken de eller vi får gjort med det.» Vi er så engasjerte i dette fordi optimisme er viktig og vi trenger Verdens Beste Nyheter for å vise at det nytter å engasjere seg.

Sammen med resten av komiteen i Trondheim, har Savonick flere gode tips til frivillige som ønsker å dele ut Verdens Beste Nyheter: -Lag en tydelig plan på hva man ønsker å gjennomføre. Vær tydelig på fordeling av arbeidsoppgaver når man planlegger. Til selve utdelingen er det viktig å velge steder der man vet at mange folk kommer forbi. Men viktigst av alt er å ha det gøy!

Sistnevnte kan ikke være spesielt vanskelig, og hun syns det beste med kampanjedagen er alle de glade menneskene som får gratis avis. – Det er god stemning, både på utdeling og på frivilligfesten, som vi har arrangert etter utdelingen hvert år, avslutter hun.

Arrangementer

Flere steder i landet er det arrangementer i forbindelse med kampanjedagen. Sjekk ut Verdens Beste Nyheter på Facebook for en fullstendig oversikt.