20. august 2020

Digital verktøykasse

Velkommen til den digitale verktøykassa!

ÅRETS KAMPANJE

FN advarer om at koronakrisen er en trussel mot psykisk helse verden over. Med en pågående pandemi kan det være vanskelig å bevare troen på framtiden. Men vet du hva? Alt går ikke til helvete!

Verdens Beste Nyheter (VBN) drives av SAIH, Spire og Changemaker. Det er en informasjonskampanje som formidler framskriftt og positive nyheter om global utvikling.I løpet av ei uke midt i september skal vi gjennomføre et digitalt eksperiment hvor vi tester effekten av gode nyheter.

Deltakerne vil motta Verdens Beste Nyheter hver dag i en uke, som meldinger i Facebook Messenger. De vil også bli spurt om hvilken effekt de ulike nyhetene de mottar har på dem. Løpende info om eksperimentet finner du på vårt Facebook-arrangement.

Som ambassadør skal du bidra til å rekruttere deltakere i forkant, slik at
flest mulig får med seg Verdens Beste Nyheter i kampanjeuken 17.-24. september. I denne verktøykassa finner du det du trenger til det!

Innhold digital verktøykasse:

DELEBILDER TIL SOSIALE MEDIER

Disse bildene oppfordrer vi deg til å dele på sosiale medier i tiden FØR kampanjeuken, altså frem til 17. september. Når du deler bilder, ønsker vi at du skal gjøre det på en måte som inviterer dine venner og bekjente til å melde seg som deltakere i eksperimentet og mottakere av Verdens Beste Nyheter.

Skriv en engasjerende caption som beskriver eksperimentet og oppfordrer folk til å bli med.For eksempel: Klar for verdens beste morgen med Verdens Beste Nyheter? I perioden 17.-24. september kan du motta en god nyhet hver morgen. Les mer her/lenke i bio.

LAST NED 800×800 TIL FACEBOOK:

Disse kan du laste ned og dele allerede nå. Husk å skrive en oppfordring til å melde seg på Facebook-arrangementet, og legg ved linken til dette når du deler. Lenke til Facebook-arrangementet. Del gjerne så mye som én om dagen – det er viktig at vi får så mange som mulig til å melde seg på Facebook-arrangementet før den 17. september.

LAST NED 1080×1080 TIL FACEBOOK OG INSTAGRAM:

Disse kan du laste ned og dele allerede nå. Husk å skrive en oppfordring til å melde seg på Facebook-arrangementet, og legg ved linken til dette når du deler. Les mer her/lenke til Facebook-arrangement. Det er viktig at vi får så mange som mulig til å melde seg på Facebook-arrangementet før den 17. september, så del i vei!

LAST NED 851×315 TIL FACEBOOK(BANNER):

Disse kan du laste ned og dele allerede nå. Husk å skrive en oppfordring til å melde seg på Facebook-arangementet, og legg ved linken til dette når du deler. Målet er å ha flest påmeldte på Facebook-arrangementet før den 17. september .

LAST NED 1080×1920 TIL INSTAGRAM STORY:

Disse kan du laste ned og dele allerede nå. Husk å skrive en oppfordring til å melde seg på Facebook-arrangementet, og legg ved linken til dette når du deler. Les mer her/lenke til Facebook arrangement.

HVORDAN DU SOM AMBASSADØR KAN KONTAKTE MEDIA

Vi tror at eksperimentet vårt er interessant for media, både nasjonalt og lokalt. I en vanskelig tid sprer du positivitet og framtidstro på ditt hjemsted, og dette er noe nyhetsmedier i ditt nærområde bør skrive om. Nedenfor finner du derfor et forslag til en tekst som du kan sende på epost til din lokale avis, og hvordan. Hvis du velger å kontakte din lokale presse, informer oss gjerne om det ved å sende en e-post til vbn@saih.no .

1. Gå inn på nettsiden til din lokale avis, eller finn frem en papirutgave. Let etter e-postadresse til nyhetsredaktør, kulturredaktør, redaksjon.
2. Tilpass teksten under slik du ønsker og lim den inn i e-posten. 3. Legg gjerne ved et bilde av deg selv hvor du har på deg t-skjorten du fikk.

4. Legg ved pressemeldingen fra Verdens Beste Nyheter som du kan laste ned her. (Ønsker du ikke å legge denne ved, må du huske å tilpasse teksten under.)

5. Legg gjerne til en setning om hvorfor du selv ønsker å være ambassadør for Verdens Beste Nyheter.

6. Signer med fullt navn og kontaktinfo.

ENDEN ER IKKE NÆR!

Lokal ungdom deltar i et nasjonalt eksperiment for å vise at gode nyheter motvirker apati og skaper framtidstro. FN advarer om at koronakrisen er en trussel mot psykisk helse verden over. En studie fra Universitetet i Oslo viser at symptomer på angst og depresjonssymptomer er nær tredoblet under koronatiltakene.

Verdens Beste Nyheter (VBN) er en informasjonskampanje drevet av SAIH, Spire og Changemaker som formidler framskritt og positive resultater fra global utvikling. Gjennom en uke i september gjennomfører VBN et eksperiment med deltakere over hele landet, for å teste hvilken effekt gode nyheter har på humøret og om det kan bidra til å motvirke apati og pessimisme.

Resultatet fra eksperimentet offentliggjøres i månedsskiftet september/oktober. Min oppgave er å bidra til å rekruttere deltakere til eksperimentet. Deltakerne vil motta nyheter fra Verdens Beste Nyheter hver dag i en uke. De vil også bli spurt om hvilken effekt de ulike nyhetene har på dem. Forhåpentligvis vil jeg og andre unge over hele landet som bidrar, være med å vise at positive nyheter kan skape optimisme og framtidstro. Vedlagt pressemelding fra Verdens Beste Nyheter med mer detaljert informasjon og kontaktinfo.

Linker

https://www.nrk.no/urix/fn_-pandemien-medforer-stor-psykisk-krise-1.15016644

https://www.nrk.no/norge/ny-studie_-nesten-tredobling-av-angst_-og-depresjonssymptomer-under-koronatiltakene-1.15013478