13. september 2022

Vær med å lage verdens beste kampanje!

Har du lyst til å være med på å utforme en landsdekkende informasjonskampanje som når ut til tusenvis av mennesker? Bli med i en av våre to arbeidsgrupper!

Foto: Mie Solum Tidemann

Foto: Mie Solum Tidemann

Verdens Beste Nyheter er en informasjonskampanje som formidler framskritt og positive nyheter om global utvikling. Målet til kampanjen er å fremme konstruktiv journalistikk og opplyse Norges befolkning med positive nyheter fra hele verden, som ellers ikke når overskriftene.

I 2022 arrangerte vi vår første tradisjonelle kampanje på to år, og vi kunne endelig samle oss og dele ut vår fysiske avis igjen. Dette skal vi gjøre i 2023 også, og vi gleder oss!

Har du lyst til å være med å utforme vår kampanje? Lære om å formidle konstruktiv journalistikk? Eller bidra til at enda flere engasjerer seg i kampanjen? Da må du bli med i en av våre to arbeidsgrupper!

Kampanjen går av stabelen i mai, men aktiviteter og nyheter skal også spres gjennom hele året.

DE TO ARBEIDSGRUPPENE:

  • Nyhetsgruppen: Ansvar for produksjon av nyhetssaker til kampanjen og innhold til nettsiden verdensbestenyheter.no og sosiale medier gjennom året. Vi ser etter deg som er glad i å skrive, oversette nyhetsartikler og har erfaring med eller har lyst til å lære mer om nyhetsformidling og publisering på nett. Journaliststudenter oppfordres til å søke.
  • Kampanjedagsgruppen: Jobber, sammen med koordinator, for at kampanjedagen blir så bra som mulig. Det inkluderer å engasjere de frivillige, og komme opp med kule planer for kampanjedagen for sentral- og lokalleddene. Gruppen jobber også med materiell og merch.

Som frivillig i Verdens Beste Nyheter vil du få nyttig erfaring innenfor prosjektarbeid og mange muligheter for kompetanseutvikling. Du vil også bli del av et hyggelig og sosialt miljø med mange andre engasjerte frivillig.

VERVETS STØRRELSE

  • Vervet varer fram til midten av 2023.
  • Det er forventet at du kan delta på gruppemøter 1-2 ganger i måneden og følge opp dine ansvarsområder i mellomtiden. Arbeidsmengden vil variere i perioder og øke når kampanjeperioden nærmer seg.
  • Det finnes ulike ansvarsoppgaver innenfor hver gruppe, og disse fordeles i utvalget slik at du får bidratt med det du synes er gøy og givende!

HVORDAN SØKE?

Høres dette interessant ut? Send inn en kort søknadstekst (maks 1 side) til vbn@changemaker.no

Skriv noe om deg selv og din bakgrunn, hvorfor du ønsker å være med, og hvilken gruppe du kan tenke deg å være med i.

FRIST: snarest

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, send gjerne en e-post til vbn@changemaker.no