6. september 2018

Verden kollapser?

Skal vi tro på media er verden på vei over stupet hvert øyeblikk. Men er det verden eller media det er noe (grunnleggende) galt med?

Foto: tfrdic / Pixabay

Foto: tfrdic / Pixabay

Kloden vår ser både opp- og nedturer. Men mye går faktisk i riktig retning. Færre mennesker sulter. Flere har tilgang på skole og grunnleggende helsetjenester. Og den gjennomsnittlige verdensborger lever lengre og sunnere liv enn noen gang. Likevel er det nedturene som oftest får plass i avisene. De dårlige nyheter blir enda dårligere i kampen om klikk. Hvorfor?

Nedturene skjer ofte raskt. Kriser og konflikter kan oppstå i løpet av minutter, mens oppturene oftest skjer gradvis over lang tid – de er vanskeligere å legge merke til, også for media. Det er synd. Våre største mediehus fôrer oss daglig med bilder av en verden der ute som en eneste stor haug av kaos, vold, fattigdom og krig. Kanskje ikke rart folk føler mistro og frykt for mennesker fra andre hjørner av jorden? Fremmedfrykt, nasjonalisme og hat er ikke bare noe som dekkes i pressen – det er også noe som oppstår der.

Vi lesere trenger å høre mer om en verden på rett vei, om kreative løsninger og om hvordan mennesker samarbeider for å løse problemer. Vi trenger et mer oppdaterte syn på verden.

Derfor er vi her: Verdens Beste Nyheter gir deg noen av de MANGE fremskrittene og løsningene som fører verden fremover. Og ikke minst, om hvordan mennesker kjemper imot når verden går baklengs. Dette er en oppfordring til norske mediehus om å følge etter. Verden er mer enn krig, krise, konflikt og kjendis.