19. mai 2025
"Verden er faktisk et fint sted"
For 10. år på rad delte frivillige ut Verdens Beste Nyheter. I år var det hele 684 frivillige som delte ut 25 000 aviser. Med sol i øynene og en avis om positiv global utvikling, ble det en bra start på dagen for frivillige og forbipasserende.

Mina Eken Wollebæk (23 år) og Ida Helene Imenes (19 år) deler ut årets avis på Europarådets plass i Oslo. Foto: Anneli Lindahl
Klokken var så vidt passert halv åtte da Mina Eken Wollebæk, sentralstyremedlem i Changemaker, og Ida Helene Imenes, medlem i Fredsutvalget i Changemaker, stod klare på Europarådets plass. Med rykende fersk kaffe og årets trykte avis med positive nyheter, stod de klare i sola for å ta imot morgentrafikken.
Med glimt i øynene og ekte engasjement stoppet de forbipasserende. “Vil du ha en gratis avis med bare positive nyheter?” spurte de. «Ja, det vil jeg gjerne. Det trenger vi mer av,» svarte en av de forbipasserende som med et stort smil tok imot en avis.
Et nyansert nyhetsbilde
684 frivillige, fra Vadsø i nord til Kristiansand i sør, deltok i årets kampanjedag. På eget initiativ brukte de morgenkvisten på å dele ut aviser. Flertallet var under 30 år. Mange håpet på å bidra til å skape et mer nyansert nyhetsbilde.
“For meg handler det om å vise at verden ikke er så mørk og dyster som mange medier ofte fremstiller den,” sier Imenes.
Dette perspektivet går igjen blant mange frivillige. For selv om nyhetsbildet ofte domineres av krig og katastrofer, er det også positive ting som skjer i verden. Dette får lite dekning i medier. Her spiller Verdens Beste Nyheter en viktig rolle- ved hjelp av konstruktiv journalistikk løftes fremskritt, løsninger, og potensiale frem. Ikke fordi vi skal glemme utfordringene, men for å huske at vi faktisk også gjør fremskritt.
For Wollebæk og Imenes ble kampanjedagen en påminnelse om hvor viktig det er å løfte frem det som går bra. Dette er spesielt viktig i en tid der mange unge kjenner på uro for fremtiden.
«Jeg tror faktisk det er den beste måten å starte dagen på. Stemningen blant oss som delte ut var god og oppmuntrende, noe jeg tror også smittet over på folkene rundt,» fortsetter Imenes. Hun forklarer også hvordan folk ble svært overrasket over at de delte ut en gratis-avis med bare gode nyheter.

Ask Stenseth Kilstad og Ronja Gulbrandsen, begge fra Press- Redd Barna, deler ut årets aviser. Foto: Anneli Lindahl
En nyhetsmorgen verdt å stå opp for
For mange frivillige var det ikke første gang de ble med på å dele ut Verdens Beste Nyheter sin avis. Det har blitt en årlig tradisjon å møtes før jobb og skole for å spre positive nyheter og for å skape samhold. Så selv om vekkerklokken må for noen stilles på halv syv, var det stor enighet blant de frivillige at det var verdt det.
Ask Stenseth Kilstad (20 år) delte ut aviser med andre frivillige på Jernbanetorget. Allerede kvart over syv, like før solen begynte å titte frem, stod de klare med aviser.
«Jeg deler ut avisen fordi det viktig å vise barn og unge at verden også går fremover,» sier Kilstad. «Det er så hyggelig å gjøre noe fint for folk, og det er et skikkelig viktig budskap vi gir ut,» legger han til.
Med folk som haster forbi i høyt tempo, kan det være vanskelig å få oppmerksomheten. Likevel opplevde flere frivillige- også på Jernbanetorget, at folk som først sa nei, kom tilbake og tok imot en avis da de skjønte hva de egentlig sa nei til: positive nyheter.

Ragnhild Bergli (19 år), 2. nestleder i Changemaker, deler ut aviser på Nationaltheatret. Foto: Embla Regine Mathisen
Frivillige i hele Norge
Frivillige fra hele landets fylker deltok. Det var størst oppslutning i Oslo, Nordland, og Agder. De påmeldte er alt fra enkeltindivider til folkehøyskoler, ungdomsskoler, sivilsamfunnsorganisasjoner og kirker. Det brede spekteret viser etterspørselen etter gode nyheter.
Emma Berntsen (20 år) og Eva Lyngby Ottesen (19 år) som delte ut aviser i Tangvall, er blant dem som både oppsøker positive nyheter, og som vil spre dem.
“I en verden med så mye negativt, så er det bra å spre det positive,» sier Berntsen.
«Det er et veldig bra konsept som vi har lyst til å være med på. Hvis du bare leser negative nyheter så kan det være med på å påvirke humøret ditt og hvordan du ser verden,» legger Ottesen til.
Og det viktigste budskapet ifølge Berntsen? «At verden faktisk er et fint sted.»

Verdens Beste Nyheter leses i lunsjpausen. Foto: Anneli Lindahl
Årets avis
I avisen finner du blant annet historier om hvordan sosiale medier brukes av urfolk i Amazonas til å synliggjøre utfordringer de står overfor, hvordan rekordmange lever over fattigdomsgrensen, og hvordan bærekraftige energiløsninger kan føre samfunn nærmere likestilling innen utdanningssektoren og helsetjenester.
Artiklene er knyttet til FNs bærekraftsmål – spesielt mål 1 (utrydde fattigdom), mål 4 (god utdanning), mål 10 (mindre ulikhet), og mål 13 (stoppe klimaendringene).
Verdens Beste Nyheter baserer seg på statistikk, fakta, og pålitelige kilder.
Du kan lese hele årets avis her: Verdens Beste Nyheter 2025 utgave
Vil du være med neste år?
Ønsker du òg å gjøre en forskjell og spre gode nyheter i ditt lokalmiljø? Bli med som frivillig på neste Verdens Beste Morgen i 2026! Sjekk ut påmeldingsskjema, og følg oss på Instagram for oppdatering når det nærmer seg.