30. juni 2019

Ny verdensrekord i undersjøisk opprydning

8. juni ble det satt en ny verdensrekord i undersjøisk opprydning i Deerfield Beach i Florida.

Under oppsyn av Guinness World Records satt 633 dykkere sammen ny verdensrekord i undersjøisk opprydning av havbunnen. Dykkerne var i vannet i om lag 2 timer og samlet totalt opp over 700kg søppel, men i følge Project AWARE havbevaringsgruppe kan tallene være så store som 1400kg.

Rekorden ble satt ved Deerfield Beach International Fishing pier I Florida, med dykkere og miljøaktivister fra alle verdens hjørner hadde reist til Florida for å delta på arrangementet. Dette er 15 året på rad arrangementet Save Deerfield Beach ble avholdt.

Området dykkeren ryddet er et populært fiskeområde, og mye av grunnen til at det er så mye søppel som ligger på havbunnen. Kappede liner og ødelagt fiskegarn er et stort miljøproblem, som etter dykkernes innsats er blitt mindre utenfor fiskepiren. – Ved å ha slike aksjoner engasjerer man lokale dykkere og embetsmenn til å anerkjenne problemet og skape oppmerksomhet rundt det sier Jack Fishman fra Project Aware til Global Citizens.

Miljøaktivist og deltaker i opprydningen, RJ Harper, sier til Sun-Sential at en av hovedfordelene med å ha en opprydning i så stor skala er at man er i stand til å gjøre en veldig grundig opprydning av havbunnen.

– Det som virkelig gjelder er ikke å sette ny verdensrekord, men at så mange mennesker jobber sammen for forbedre lokalsamfunnet og det marine dyrelivet i området, sier  Guinnes World Records observatøren Michael Empric.