Med vindfarmer som flyter på havet kan man produsere energi på dypt vann. Synes du det blir for mye krig og katastrofe i nyhetsfeeden? Da er du ikke alene. Resultatene fra vår uformelle spørreundersøkelse viser at 94% av de spurte vil ha flere positive nyheter.

Vi vil ha flere gode nyheter

Synes du det blir for mye krig og katastrofe i nyhetsfeeden? Da er du ikke alene. Resultatene fra vår uformelle spørreundersøkelse viser at 94% av de spurte vil ha flere positive nyheter.

Verdens Beste Nyheter

Verdens Beste Nyheter er en informasjonskampanje som jobber med å fremme positive fremskritt og gjennom dette skape engasjement for internasjonale utviklingsspørsmål.

Gode nyheter på Facebook og Twitter

Få gode nyheder på din facebookFå gode nyheder twitter

Kjappe nyheter

Steinbukk trives igjen i Pyreneene

Hundre år etter den langhornede steinbukken ble utryddet i Frankrike, trives den nå igjen i de franske Pyreneene. I 2014 ble det satt ut spanske steinbukker i fjellene, som trives. I år er det født 70 nye kje i Frankrike, så bestanden har vokst til cirka 400. Ifølge eksperter er det en suksess i kampen for å gjenetablere en levedyktig populasjon i naturen.

Forbud mot gruvedrift i nasjonalpark

Det var egentlig meningen at et kinesisk firma skulle utforske undergrunnen for kull i Zimbabwes største nasjonalpark Hwange. Men heldigvis for de mange artene som lever i parken - herunder blant annet det truede sorte neshornet og over 40.000 elefanter, er de nå sikret fred for miljøskadelig gruvedrift. 

Nytt håp for det hvite neshornet

Forskere i Kenya har suksessfullt høstet ti egg fra de siste to nordlige hvite neshorn i verden. Lykkes de med å kunstig inseminere de ti eggene, kan de sikre artens overlevelse. Det nordlige hvite neshorn levde opprinnelig i flere land i Afrika, og i 1960 fantes 2000 eksemplarer, men krypskyttere har nesten utryddet dem.

I år har både FN og Bærekraftsmålene bursdag, men er det overhode noe å feire i en tid hvor koronaviruset har stengt ned verden? En ny kortfilm fra en kjent regissør tror på at vi kan takle problemene i felleskap.<br />
I en provinsby i Indonesia har bakterieinfiserte mygg utryddet mye av byens problemer med den tropiske sykdommen <i>denguefeber</i>.<br />

Nyheter

Organisasjoner

Næringsliv