Den 6. september 2018 slo Indias høyesterett fast at sex mellom likekjønnede ikke lenger er en straffbar handling. Med det er en 146 år gammel lov fra kolonitiden avskaffet.

Verdens Beste Nyheter

Verdens Beste Nyheter er en informasjonskampanje som jobber med å fremme positive fremskritt og gjennom dette skape engasjement for internasjonale utviklingsspørsmål.

Gode nyheter på Facebook og Twitter

Få gode nyheder på din facebookFå gode nyheder twitter

Kjappe nyheter

Færre barn under fem år dør

Siden år 2000 har barnedødeligheten i verden falt med 47%. Det betyr at 4,5 millioner færre barn dør, innen de har fylt fem år.

Færre barnebruder i Etiopia

Det siste tiåret har barneekteskap i Etiopia blitt redusert med en tredjedel. Likevel, blir fire av ti jenter fortsatt giftet bort, før de fyller 18 år.

Bedre sanitet på indiske skoler

Selv om det fortsatt er skoler som mangler sanitære fasiliteter, har nesten alle skoler i India nå en kombinasjon av rent vann, toaletter og håndvask.

Stort prisfall på solceller gir millioner av fattige adgang til elektrisitet, selv om de bor langt unna nærmeste kraftverk. Hver dag kjører en blå buss rundt i Kabuls gater. Med over 500 bøker om bord, åpner den dørene for små leseløver i den konfliktherjede byen.

Nyheter

Organisasjoner

Næringsliv